ВІДКРИТА ЗУСТРІЧ- ЛЕКЦІЯ ІЗ ВЧИТЕЛЕМ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ПАВЛОМ СКУЛЬСЬКИМ

Одним із важливих елементів сучасного освітнього процесу є залучення професіоналів-практиків до проведення аудиторних занять. Окрім важливих знань про майбутню професійну діяльність здобувачі вищої освіти під час таких лекцій мають змогу ближче познайомитися із успішними фахівцями сфери фізичної культури і спорту, задати та отримати відповіді на важливі питання тощо.
В рамках такої практики 23 червня 2023 року відбувалася відкрита зустріч лекція із вчителем-методистом фізичної культури вищої категорії ліцею ім. Миколи Сабата Івано-Франківської міської ради Павлом Скульським.

Окрім основної роботи Павло Скульський веде активну громадську і методичну роботу.
Особливу увагу приділяє пошуку нових форм і методів навчання, що сприяють оптимізації навчально-пізнавальної діяльності учнів. Протягом 10 років входить до складу творчої групи вчителів фізичної культури Івано-Франківської області та м. Івано-Франківськ.
Серед професійних інтересів – запровадження інформаційних технологій в сфері фізичної культури, гра у бадмінтон, волейбол, футбол.
Окрім того, Павло є автором методичних розробок «Дозування фізичних навантажень на уроках фізичної культури», «Формування ключових компетентностей школярів засобами фізичної культури». Неодноразово працював у складі експертних груп, журі, був суддею першої національної категорії з бадмінтону. Педагог є координатором Всеукраїнського проєкту «Перемагаємо разом», брав участь у створенні матеріалів для Всеукраїнського розкладу онлайн. Вагомим досягненням Павло Георгійович вважає свою участь у розробці проєкту Державного стандарту профільної середньої освіти (галузь «Фізична культура»). За якісну роботу у проведені дитячих онлайн уроків з фізичної культури Павла Скульського зареєстровано в національному реєстрі Рекордів України.


З огляду на вагомий професійний досвід відкрита лекція із Павлом Скульським була надзвичайно ціною для здобувачів вищої освіти, які навчаються у Хмельницькому національному університеті за спеціальностями Середня освіта (Фізична культура), Фізична культура і спорт. Серед основних тем, які розглядалися на зустрічі, були особливості організації фізичної культури в умова Нової української школи, нові підходи до оцінювання навчальних досягнень учнів, мотивація до занять фізичною культурою тощо.
Поряд із важливими та цікавими темами учасники зустрічі домовилися на наступному занятті розглянути питання щодо забезпечення онлайн занять з фізичної культури у закладах загальної середньої освіти.


Здобувачі вищої освіти, науково-педагогічний колектив кафедри теорії і методики фізичного виховання і спорту висловлюють слова вдячності Павлу Скульському за цікаво проведене заняття і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

Олександр СОЛТИК,
Зав. кафедрою теорії і методики
фізичного виховання і спорту