ЗМАГАННЯ З БАДМІНТОНУ

5 вересня у Хмельницькому національному університеті на базі навчального  корпусу з фізичного виховання проведено турнір з бадмінтону серед команд викладачів університету та студентів денної форми навчання, присвячений Дню фізичної культури і спорту на призи профспілкової організації студентів університету.

Окрім здобувачів вищої освіти до заходу долучилися викладачі кафедри теорії і методики фізичного виховання і спорту професори Олександр Солтик, Юрій Дутчак, доценти Олександр Мозолюк та Олег Квасниця.

Матчі відбувались у напруженій безкомпромісній боротьбі, оскільки кожна команда прагнула здобути перемогу. Молоді спортсмени показали неабияку наполегливість, спритність, майстерність у володінні воланом, тактичні здібності, витривалість та чудову гру.

Всі учасники отримали безліч позитивних, спортивних емоцій від гри. Особливо гаряче було під час гри між командами викладачів (Олександром Солтиком та Олегом Квасницею) та студентами (Дмитром Карпусем та Миколою Ювковецьким).

Після закінчення всіх ігор відбулося обговорення про відбір кращих гравців для комплектування збірної Хмельницького національного університету з бадмінтону для участі в ХХ літній Універсіаді України.

Завідувач кафедри Олександр Солтик привітав учасників із хорошою грою і відзначив переможців. А ними стали в парному розряді студенти-спортсмени Дмитро Карпусь (група УПД 24-1) і Микола Ювковецький (група СОФК 23-1). Друге місце посіли викладачі Олександр Солтик та Олег Квасниця. Третіми стали здобувачі вищої освіти Дмитро Асонов (група СОФК 21-1) та Костянтин Зелінський (група ХТІ 23-1).

Варто відмітити, що проведення таких змагань сприяє не лише популяризації бадмінтону серед учасників освітнього процесу, також допомагає пошуку та виявленню нових талантів.

Дякуємо збройним силам України за можливість навчатися та брати участь у спортивно-масових заходах!

Анатолій РЕБРИНА,
професор кафедри теорії і методики фізичного виховання і спорту